Miért érdemes profi sminkesre bízni a menyasszonyi sminket?

eskuvoi-smink

Sokan elfelejtik, hogy az esküvői smink nem csak egy smink a sok közül. Persze meg lehet spórolni ezt a kiadást, és akár sufnituningban megoldani otthon, pár órával a boldogító igen kimondása előtt, csak ennek nem várt következményei is lehetnek akár a lagzin, vagy az első fotók elkészülte után. A menyasszonyi smink egy olyan tétel, aminek elhagyásával néhány tízezer forintot le lehet faragni a költségekből, a kérdés csak az, hogy érdemes-e.

„Nem sminkelek, a természetesség híve vagyok”

El sem tudom mondani, hányszor hallottam már a fenti mondatot. Azonban a sminknek nem az a célja, hogy végül egy teljesen más ember köszönjön vissza a fotókon, hanem az, hogy a meglévő természetes szépséget még jobban kihangsúlyozza. Mivel az esküvő és a lagzi gyakran akár egy félnapos esemény is lehet, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tartós a smink, bírja-e a strapát hosszú órákon keresztül, vagy már az elején elfárad az egész és szétesik. A profi sminkesek pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen termékekkel és technikákkal lehet tartós, de mégis természetes, valamint friss a sminked, akár még az éjszaka kellős közepén is.

Professzionális termékek

A profi sminkesek szabad szemmel is jól látható összegeket költenek az évek során a sminkpalettájuk kialakítására. Többségük kizárólag jó minőségű termékekkel dolgozik, melyekkel megóvhatja az ügyfelek bőrét is, ráadásul kényelmes ezeknek a viselése, semmilyen bőrirritációt nem okoznak, és minden árnyalatra és helyzetre van megoldás a sminkesek bőröndjében. Fényes bőr, könnyes szemek, rekkenő hőség? Semmi gond! Nem elvárható egy átlagembertől, hogy hasonlóan széles termékskálával felszerelekzve vágjon bele egy lakodalomba. 

Higiénia, higiénia, higiénia és…

És higiénia. A profi sminkesek számára elengedhetetlen, hogy az ecseteket mindig tisztán tartsák, és az egyéb higiéniai előírásokat is mindig maximálisan ügyeljenek. Senkinek sem érdeke, hogy például egy herpeszvírussal fertőzött páciens betegségét elővigyázatlanság miatt továbbadjuk a rúzzsal, vagy hogy egy nem kellő alapossággal kimosott ecset okozzon galibát.

Különleges smink egy különleges napra

A menyasszonyi smink az iparág igazi különlegessége, aminek sajátos követelményei vannak. Akkor jó igazán egy esküvői smink, ha kiemeli a menyasszony előnyös tulajdonságait, ráadásul nemcsak az életben, hanem fotókon is jól néz ki, illeszkedik viselője és a ruha stílusához, ezzel párhuzamosan pedig kellően tartós. Ezeknek az egyidejű megugrása még a legrutinosabb, igazi feketeöves hétköznapi sminkelők képességeit is meghaladhatják, ami újabb érv a professzionális szakember megbízása mellett.

Menyasszonyi smink készítése közben (Fotó: Tóth Rita Makeup & More)

Stresszmentes készülődés és esküvő

Minden menyasszony célja, hogy a lehető legkevesebb stresszel, valódi élményként élje meg az esküvő napját, és lehetőleg az előkészületek nagy részét is. Ebbe nem annyira fér bele, hogy napokon keresztül bújja a Pinterestet vagy az Instagramot tuti esküvői sminktippek után, majd a láttottakat valahogy reprodukálja újabb hosszú órák alatt a nagy napon. Ezzel szemben a profi sminkes tapasztalatából fakadóan felkészült számtalan váratlan helyzetre, ráadásul a próbasmink alatt a maradék stresszforrást is meg lehet szüntetni. Így pedig egy gonddal kevesebb a nagy napon.

Próbasmink

Ugyanúgy, ahogy az esküvői ruhát vagy az ételsort, sminket is érdemes próbálni a nagy nap előtt. A hetekkel vagy hónapokkal korábbi néhány órás alkalom során fény derül az addig esetleg ismeretlen bőrirritációkra, kevésbé előnyös árnyalatokra is. A próbasmink során mindent figyelembe véve elkészül az a smink, amit végül az ara az oltár előtt is viselni fog, vagyis egy újabb dologgal kevesebb, amin izgulni kell a nagy napon.

A sminkes házhoz is mehet

Míg régebben a sminkesek alkalmazása csak a sztárok kiváltságának tűnt, mára egyáltalán nem elérheteten szolgáltatásról van szó. A profi sminkesek többsége ráadásul az esküvő napján házhoz is megy, ami tovább csökkenti a stresszfaktort a menyasszony és igény esetén az örömanyák, koszorúslányok között, és egy dologgal kevesebbre kell koncentrálni a szertartás előkészítésénél.

Kapcsolat

Kapcsolat

Ha többet szeretnél megtudni a szolgáltatásaimról, vagy időpontot szeretnél foglalni, vedd fel velem a kapcsolatot!